MENU


Hejsan, vem ligger bakom digpix.se?

Jag som har denna hemsida heter Sven Sundkvist och jag är bosatt i Göteborg. Jag bor ute på Hisingen med fru och två barn (födda -02 och -08)

Jobbar du som fotograf?

Nej, men jag skulle nog kalla mig avancerad amatör, dvs jag har ett stort intresse av allt som rör ämnet fotografering och bildskapande. Det kan vara allt i från bildbehandling i form av avancerad retuschering till in-scanning av gamla film negativ till digital form

Vilka bilder tar du helst?

Jag jobbar gärna i studio eller on-location med mode, porträtt, glamour och fine-art. Även kommersiella jobb som t ex bilder för hemsidor eller produkt bilder är saker som jag gör. Planerar även på att jobba mer med familjebilder med ett mer modernt utseende.

Jag är medlem i en studioförening vilket gör att jag har tillgång till en fullt utrustad fotostudio som ger migstora möjligheter till att åstadkomma snygga och bra bilder. Föreningen har flera fotografer som tillsammans då och då även tar lite större uppdrag.


Jobbar du mycket med Photoshop?

Ja, mitt arbetsflöde går via Adobe Lightroom och Photoshop. Jag har även genomfört 7,5 p på Högskolan iJönköping i Digital bildbehandling våren 2008.

Vilken utrustning har du?

Jag jobbar idag med Nikons proffssystem. Favorit gluggar är mina fasta 85/1.4; 50/1.4 och Sigmas150/2.8 macro. Har flera portabla blixtar, stativ, softboxar, etc för snygga on-location bilder.

Certified Nikon NPU (Nikon Professional User) #1675100


Vilka ambitioner för framtiden har du?

Områden som jag skulle vilja jobba mer med i framtiden är konstnärliga bilder, s k fine-art. Kan vara både abstrakta bilder men också fine-art nude. Vill gärna skapa bilder som får betraktaren att stanna upp, fundera och skapa sina egna associationer kring bilden. Vill använda skuggor och ljus för att skapa
spännande, suggestiva bilder, gärna i svart-vitt.